Bestaande foto's bouw watertoren opgedoken

Bestaande foto's bouw watertoren opgedoken Deze opname toont een foto van de watertoren tijdens de bouw. Het koepeldak is juist gerealiseerd. Duidelijk zichtbaar zijn de karakteristieke gevelopeningen in de rechter zijgevel.

Bestaande foto's bouw watertoren opgedoken

Bestaande foto's bouw watertoren opgedoken Deze opname toont een foto van de watertoren tijdens de bouw. Duidelijk is dat eerst het betonskelet is gerealiseerd en dat daarna de steens gevels zijn ingevuld. Op de foto heeft men het niveau van de nog te realiseren lekvloer bereikt, ofwel de 7e verdieping in de nieuwe toestand. Leuk detail is dat ter gelegenheid van de foto de bouwers op nagenoeg alle lagen van de steiger voor de fotograaf poseren.

Boek over watertoren Aalsmeer verschenen

Boek over watertoren Aalsmeer verschenen Op 4 oktober 2008 werd in de watertoren te Aalsmeer het boek "Op eenzame hoogte" gepresenteerd. Het 80 jarig bestaan van deze eveneens door Hendrik Sangster ontworpen watertoren was aanleiding voor Constantijn Hoffscholte en Pieter van der Meer een boek aan deze watertoren te wijden. Aan de toren van Aalsmeer wordt door de Nederlandse Watertorenstichting het predikaat "mooiste watertoren van Nederland" toegekend. Voor meer informatie zie www.ctchoffscholte.nl

Opname uit "Heinz in Holland"

Opname uit Eind april 2007 is het boekje "Heinz in Holland" verschenen. Hierin zijn amateurfoto's samen gebracht, welke door de bezetter zijn gemaakt in de periode 1940-1945. De watertoren van Dongen werd in die tijd door de Duitsers gebruikt als observatiepost. Aan het eind van de oorlog kon de vernietiging van de watertoren worden voorkomen door een actie van de verzetsgroep Dongen, zoals elders op deze site kan worden gelezen (over de toren -> geschiedenis). Het boekje is uitgegeven door uitgeverij Vantilt (www.vantilt.nl), auteur G. Groeneveld, ISBN 9789.0775.03720.

Opname uit "Heinz in Holland"

Opname uit Deze opname toont de ruimte in de koepel boven het waterreservoir. De bezetter had hier een observatiepost ingericht.

Opname uit "Heinz in Holland"

Opname uit Deze opname toont het uitzicht vanuit de observatiepost richting Lage Ham.

Bezoek Burgemeester

Bezoek Burgemeester Op 23 oktober 2006 bracht de burgemeester van Dongen op uitnodiging van de heemkundekring een bezoek aan de watertoren van Dongen. Eigenaar Jurgen Houben presenteert de plannen aan de Burgemeester (2e van links) en het bestuur van de heemkundekring.

Bezoek Burgemeester

Bezoek Burgemeester Op 23 oktober 2006 bracht de burgemeester van Dongen op uitnodiging van de heemkundekring een bezoek aan de watertoren van Dongen. Architect William van Gool presenteert hier het herbestemmingsplan aan de Burgemeester (2e van links) en het bestuur van de Heemkundekring.